Social

#bolnavi de coronavirus # perioada carantina #izolare #concediu medical

Romanii plasati in carantina sau izolare nu mai primesc concediu medical

Romanii care respecta legea si doresc sa se protejeze pe ei si pe cei din jur au de platit! Mai nou, nu se mai acorda concediu medical pentru perioada de carantina sau izolare, dupa ce rudele sau chiar ei, au venit dintr-o tara cu risc.

 

Multi romani au fost anuntati de medicii de familie ca nu li se mai poate acorda concediu pentru izolare sau carantina. Asta, dupa ce CCR (Curtea Constitutionala Romana) a anulat si protocolul de eliberare al concediului, cand a decis ca plasarea in carantina sau izolare este neconstitutionala si incalca drepturile omului.

“Noi am aflat vineri, din acea adresa semnata de doctorul Raed Arafat, ca ordinul este suspendat, am intrebat si noi avocata Federatiei si ne-a spus ca, intr-adevar, nu mai putem sa dam aceste concedii.”, declara Dr. Raluca Zoitan, presedintele F.N.P.M.F, potrivit stirileprotv.ro.

Pana acum medicii puteau da concediu de carantina si de izolare pe baza unei adeverinte de la angajator si a unei declaratii pe propria raspundere de la cel vizat. Acest tip de declaratie a disparut, asadar nu mai exista cadru legal prin care salariatii, obligati tot de lege sa stea acasa, isi primeau drepturile cuvenite.

Mai mult, medicul Raluca Zoiteanu sustine ca nu se mai pot acorda concedii medicale nici bolnavilor de coronavirus, deoarece nu mai exista o baza legala. 

„Noi, de obicei, le eliberam (concediile medicale n.r.) imediat ce pacientii ieseau din izolare si ni le solicitau. Acum nu putem sa le eliberam pentru ca acel Ordin 414 care reglementa declaratia pe propria raspundere pe care pacientii o dadeau in fata noastra nu mai are sustinere juridica. Pana se clarifica situatia legislativa incercam si noi sa-i amanam pana se va rezolva”, a declarat dr. Raluca Zoiteanu, citata de mediafax.ro. 

In aceste conditii oamenii risca sa fie dati afara pentru lipsa nemotivata de la munca sau li se ia din zilele de concediu de odihna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea