Social

#fertilitate Romania #disparitie romani #populatie romania # scadere populatie

Romanii, pe cale de disparitie!

Pana in 2050, vom fi mai putini cu 22%, Romania inregistrand una dintre cele mai mari rate de scadere din lume, potrivit unui studiu realizat de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), relateaza site-ul agentiei de presa Novinite.

Romania se situeaza pe locul al doilea in clasamentul mondial al tarilor cu cea mai mare rata de scadere a populatiei pana in 2050, in fruntea clasamentului aflandu-se Bulgaria, a carei populatie va scadea cu 27,9%, de la 7,15 milioane la 5,154 milioane de locuitori, scrie Mediafax.

Romania se afla pe lista celor 48 de tari, in care numarul de locuitori se va reduce in perioada 2015-2050, incadrandu-se in grupa acelor tari in care populatia se va diminua cu peste 15%, alaturi de Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Lituania, Letonia, Japonia.

Dupa Bulgaria si Romania, urmatoarele zece pozitii in clasament sunt ocupate de tari din estul Europei.

Potrivit raportului, rata de fertilitate din tarile europene "este sub nivelul necesar" pentru compensarea numarului de locuitori, o situatie valabila in ultimele decenii. De asemenea, in urmatorii sapte ani India va deveni cea mai populata tara, va avea o populatie mai mare decat China. Numarul de locuitori din China (1,38 miliarde) si India (1,31 miliarde) va ajunge la 1,4 miliarde de locuitori pana in 2022.

Populatia mondiala va creste la 9,7 miliarde de locuitori pana in 2050 si pana la 11,2 miliarde pana in 2100, in conditiile in care 9 miliarde de persoane vor locui in Africa si in Asia pana la finalul secolului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea