Social

#mita #coruptie #romani #salarii #inghetare salarii

Romanii, optimisti in privinta coruptiei, pesimisti in cea a salariilor

Romanii au inceput sa devina din ce in ce mai optimisti in ceea ce priveste coruptia in Romania. Pesimismul vine insa in ceea ce priveste salariile, despre care romanii cred ca vor fi inghetate, potrivit unui studiu realizat de compania Ernst & Young, in 36 de tari din Europa.


Potrivit rezultatelor studiului, 19% din romani au recunoscut ca in firma in care isi desfasoara activitatea, mita este o practica des intalnita, un procent destul de mic comparativ cu rata de raspuns, de 37%, inregistrata in Europa de Est.

Totodata, 59% din romani au declarat ca oferirea de bani sau alte atentii pentru a obtine beneficii financiare nu poate fi justificata de companii, nici in cazul unei recesiuni economice.

Studiul a mai aratat, de asemenea, ca numeroase companii sunt presate de reducerea costurilor, care se reflecta in principal asupra angajatilor prin reducerile de salarii, fapt ce a facut ca 79% din respondentii din Romania sa spuna ca se asteapta la inghetarea salariilor, reducerea bonusurilor sau chiar la eliminarea completa a bonusurilor in ultimul an.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea