Social

#tigari #fumat #anti fumat #romani #masuri

Romanii nu sunt impresionati de masurile anti-fumat

Politicile anti- fumat nu au urmari foarte importante asupra romanilor. Potrivit datelor inregistrate la Ministerul Sanatatii, masurile luate impotriva fumatului in tara noastra nu au dat rezultate pana acum, mai ales in conditiile in care tigarile au ramas mai ieftine decat in alte state ale Uniunii Europene si multi nicotina . Acest fapt a fost incurajat, conform specialistilor, de faptul ca programele anti-fumat din tara noastra nu sunt bine gandite si organizate.

"Programele trebuie sa aiba continuitate si sa fie orientate catre categoriile-tinta, cum sunt adolescentii si cei cu venituri mici si un nivel de educatie redus", a precizat medicul Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, citat de Evenimentul Zilei.

Reprezentantii Protectiei Consumatorilor sunt de parere ca masurile luate pentru a scadea fumatul in baruri si restaurante sunt insuficiente, multe astfel de unitati permitand fumatul si in spatiile dedicate nefumatorilor. In aceasta privinta s-ar impune, potrivit specialistilor citati de EVZ, o lege care sa interzica definitiv fumatul in restaurante.

In plus, ar trebui sa existe mai multe campanii in scoli, mai ales la nivelul scolii generale, deoarece tinerii incep sa fumeze de timpuriu. Mai mult, scumpirile aplicate pentru tigari ar trebui sa fie si mai mari iar cei care fac in asa fel incat pictogramele existente pe pachetele de tigari sa nu apara in fata consumatorilor, ar trebui sa fie pedepsiti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea