Social

#gratar #bloc #spatiu #lege

Romanii nu mai au voie sa faca gratar langa bloc

Romanii vor avea interzis la gratare facute langa bloc sau pe spatiile verzi neamenajate in acest scop. Masura va fi prevazuta de " legea picnicului ", care va obliga autoritatile locale sa amenajeze spatii dedicate acestor activitati si va amenda activitati precum spalatul masinilor sau al covoarelor in rauri sau lacuri.

Proiectul de lege, initiat de Asociatia “ Green Revolution ”, prevede ca toate consiliile locale care au in grija spatiile verzi vor trebui sa amenajeze zone specifice pentru picnic, ingradite, dotate cu puncte de colectare selectiva , toalete ecologice , locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietris, fie echipate cu gratare, precum si locuri de parcare.

"Am creat un cadru simplu, astfel incat sa nu mai vedem munti de gunoaie pe orice colt de munte, la marginea padurilor sau pe langa ape. Cetatenii vor sti, de asemenea, ca nu au voie sa se spele in rauri sau lacuri cu pasta de dinti, detergent sau sampon si nici ca nu pot spala vesela in apa", a declarat Cornel Belciug, director al Asociatiei “Green Revolution”, citat de Ziua.net

In Bucuresti, Brasov si alte cateva orase din tara, astfel de spatii deja exista. Astfel, potrivit Libertatea, cucurestenii care stau la bloc si vor sa faca un gratar dar nu stiu unde, pot merge in parcul Vacaresti, acolo unde primarul Cristian Popescu Piedone , a amenajat, pe un spatiu verde, 20 de gratare.

Insa “Legea picnicului” nu se refera doar la gratare. Ea prevede si amenzi pentru cei care isi spala masinile sau covoarele in apa raurilor si a lacurilor. Cei care nu vor respecta prevederile noii legi, vor risca noi amenzi. Aceste amenzi nu sunt insa pe placul tuturor autoritatilor.

Potrivit Jurnalul National, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a declarat ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea