Social

#rosii #legume #alimente #pesticide

Romanii mananca rosii cu pesticide si carne cu multa apa

Romanii mananca produse care nu corespund standardelor de sanatate. In ultima vreme inspectorii care verifica calitatea produselor aflate la vanzare in magazinele si pietele din tara noastra au gasit o multime de nereguli : carne stricata, orez maruntit vandut ca orez tip nou, rosii si grau cu pesticide .

Ieri specialistii Ministerului Agriculturii au gasit, in timpul unui control pe care l-au efectuat in aproape toata tara, ca in magazine se afla legume si grau care contin o cantitate foarte mare de pesticide. Produsele proveneau mai ales din vestul tarii si aveau depasiri ale limitelor admise de substante chimice pentru consumul uman, noteaza Gandul.

Cu aceasta ocazie specialistii au avertizat consumatorii ca aceste substante chimice, odata ajunse in organism pot produce stari de greata si ameteli. Ei i-au avertizat pe cumparatori sa nu cumpere legume cu colorit neuniform si cu aspect lemnos si putin uscat pe interior.

Zilele trecute, inspectorii de la Protectia Consumatorului au controlat peste o mie de magazine din intreaga tara si au descoperit ca foarte multe dintre acestea vindeau carne alterata si produse din carne cu multa apa. Potrivit Evenimentul Zilei, cele mai multe dintre nereguli in acest sens s-au descoperit la preparatele din carne de porc , insa problemele nu au ocolit nici carnea de pui.

Reprezentantii de la Protectia Consumatorului i-au indemnat pe cumparatori sa fie foarte atenti la produsele cumparate si daca descopera nereguli sa se adreseze inspectorilor OPC.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea