Social

#marea britanie #infractiuni #romani #arestari #inchisori

Romanii, locul 2 in topul imigrantilor care comit infractiuni in Marea Britanie

Imigrantii proveniti din Romania ocupa locul doi, dupa cei din Polonia, intr-un clasament care vizeaza arestarile pentru comiterea de infractiuni in Marea Britanie, conform editiei electronice a publicatiei Daily Express.

Datele arata ca Politia Metropolitana a operat in ultimii cinci ani 27.725 de arestari in randul imigrantilor romani pentru infractiuni care includ, printre altele, crime si violuri, in conditiile in care, in acest moment, in Marea Britanie traiesc 68.000 de romani.

Jurnalistii de la Daily Express sustin ca, dupa eliminarea restrictiilor privind accesul la piata muncii, care va intra in vigoare in 2014, rata infractionalitatii va creste. Astfel, se estimeaza ca 1 din 3 imigranti romani va fi arestat pentru infractiuni.

"Aceste date statistice submineaza asigurarile oferite de oficialii romani, potrivit carora Marea Britanie nu are de ce sa se teama in urma unei diminuari a controalelor la frontiera", sustin jurnalistii britanici.

Aceeasi publicatie a mai precizat ca, potrivit unor date recente, numarul romanilor aflati in inchisorile din Marea Britanie a crescut cu circa 40%, de la 454 (septembrie 211) la 624 (in 2012).

Sursa foto: cronicavj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea