Social

#romani #huiduieli #concert #tigani #madonna

Romanii, "intoleranti" fata de tigani, dupa huiduielile de la concertul Madonnei

Romanii sunt “intoleranti” fata de tigani, in ochii presei internationale. Stirea despre huiduirea Madonnei de catre publicul prezent miercuri seara la concert a facut inconjurul intregii lumi, romanii fiind numiti intoleranti iar situatia rromilor, de deplans.

Miercuri seara, la momentul gipsy din cadrul concertului, Madonna a avut de infruntat o mare de huiduieli, dupa ce a spus ca a vazut la stiri ca in tara noastra si in toata Europa de Est, tiganii sunt discriminati. Ea a facut apel la intelegere si acceptare din partea majoritarilor fata de minoritati precum cea rroma, dar si fata de cele sexuale. Apelul ei a starnit supararea spectatorilor, care i-au strigat chiar si “ia-i acasa daca ii iubesti asa de mult”.

Aceasta reactie a starnit un val de polemici in presa internationala, acolo unde romanii au fost etichetati “intoleranti” fata de minoritati. Desi Madonna nu a replicat la manifestarile de dezaprobare din partea publicului, presa internationala s-a folosit de stire pentru a comenta situatia tiganilor in Europa de Est, care infrunta prejudecati nu doar in Romania, ci si Bulgaria, Slovacia, Cehia sau Ungaria, dupa cum noteaza Gandul.

Presa internationala aminteste si despre incidentul in care a fost implicat presedintele Traian Basescu, care a fost auzit spunandu-i unei jurnaliste romance “ tiganca imputita ” in timpul unei conversatii cu sotia, potrivit unui material al AP. Agentia relateaza si ca presedintele a fost criticat de “consiliul antidiscriminare al Romaniei” (Consiliul pentru Combaterea Discriminarii ), iar mai tarziu si-a cerut scuze pentru expresia folosita.

In toate stirile agentiei AP, care au circulat ieri online, a fost nelipsita precizarea ca, oficial, in Romania sunt 500.000 de tigani, desi “numarul real ar putea fi de doua milioane”.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea