Social

#romania #fbi #furt informatic

Romanii, in topul infractorilor online realizat de FBI

Romanii se afla in topul infractorilor online, realizat de FBI. In 2010, au fost deschise in Romania peste 1.300 de dosare penale pentru frauda si furt informatic .

Pana in noiembrie 2010 , Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate din IGP a deschis 1.318 dosare penale pentru comiterea unor infractiuni de criminalitate infomatica.

262 de romani au fost arestati pentru criminalitate online in 2009. Cele mai multe cazuri au vizat fraude cu carduri, fraude pe internet si pornografie infantila, potrivit Gandul.info.

In Romania, accesul neautorizat la sisteme informatice apartinand unor persoane fizice sau companii, corespondenta sau e-mail este pedepsit cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau amenda.

In cazul in care accesul are ca scop obtinerii de date informatice, pedeapsa poate fi de la 6 luni la 5 ani, iar daca au spart o parola sau au patruns intr-un sistem prin depasirea unor masuri de securitate, romanii risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.

Pentru protectie, politistii recomanda alegerea unor parole greu de ghicit, lungi, cu cifre, litere si caractere, care sa nu fie date nimanui. Schimbarea periodica a parolei scade riscul spargerii conturilor de email.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea