Social

#mos nicolae #sfantul nicolae #felicitari

Romanii il sarbatoresc luni pe Mos Nicolae. Tu pe cine feliciti?

Luni, 6 decembrie, romanii il sarbatoresc pe Sfantul Ierarh Nicolae , cunoscut si ca Facatorul de minuni. Copiii cuminti vor primi cadouri, iar adultii isi felicita apropiatii cu ocazia onomasticii.

Sezonul oficial al felicitarilor de iarna incepe pe 6 decembrie, cu Sfantul Nicolae . Tu cui ii trimiti o felicitare?

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, 815.453 de romani care poarta numele de Nicolae sau derivate ale acestuia, dintre care 530.089 sunt barbati, iar 285.364 femei.

197.271 de romance poarta numele Nicoleta, alte 57.477 sunt Niculina sau Nicolina, iar alte peste 20.000, Neculita, Niculita, Nicolita, Nicola , Nikola, Nicole, Nikole, Niculeana, Nicolaita, Niculaita, Niculina, potrivit Realitatea.net.

348.728 de romani poarta numele de Nicolae sau Nicolaie. Niculai sau Neculai sunt 66.610 romani, iar 43.600 au prenumele de Nicusor.

Mos Nicolae este considerat ocrotitorul celor care calatoresc pe mare, pe uscat si prin aer, aparator al soldatilor in razboi, ajutor al vaduvelor, orfanilor si fetelor de maritat.

Nu uita sa trimiti persoanelor dragi o felicitare de Sfantul Nicolae!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea