Social

Romanii, fara prea multa canicula la vara

Vara calduroasa si mai putina seceta . Cu aceste fenomene se vor confrunta romanii in a doua parte a anului, meteorologii anuntand o temperatura medie a anului 2008 peste mediile multianuale. In plus, in vara acestui an sunt asteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, insotite insa de mai putina seceta decat in 2007.

Potrivit directorului de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), desi cantitatea de precipitatii din 2008 va fi sub media normala, Romania nu se va confrunta cu seceta extrema, comparabil cu anul trecut.

Meteorologii au prognozat ca temperatura medie va fi cu doua, trei grade peste normalul perioadei, insa temperaturile foarte ridicate nu vor fi de lunga durata . Astfel, ei sustin ca si in vara lui 2008 tara noastra se va confrunta cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, mai rar insa decat in 2007 si pe intervale de timp mai scurte. 

Daca in primele trei luni ale anului a fost mai mult seceta si un regim termic apropiat de normal, in urmatoarele luni normalitatea se va pastra.

Din luna iunie, temperatura medie va incepe sa inregistreze valori peste normele climatologice, situatie care se va prelungi si in iulie si august. Cantitatea de precipitatii va fi sub normele climatologice in intervalul iunie-august, iar in ultima luna a verii este asteptata si o extindere a secetei.

Aceste prognoze fusesera facute si la inceputul acestui an, atunci cand meteorologii si hidrologii au anuntat un an in limite normale, fara canicula pe termen lung sau precipitatii in cantitati ingrijoratoare.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea