Social

#bani #romani #spania #italia #criza

Romanii din strainatate au trimis in tara, in 2009, doar jumatate din banii trimisi in 2008

Banii ajunsi in tara de la euro , fata de cele 3,25 de miliarde de euro, care erau trimise in aceeasi perioada a lui 2008.

Aceasta suma a fost trimisa de romanii din intreaga lume, nu doar din Spania, aceasta scadere fiind, potrivit specialistilor, o urmare a crizei.

Potrivit Adevarul, din Italia si Spania, tarile care au cei mai multi muncitori romani , au fost transferati catre tara, in acest an, 525 de milioane de euro, fata de 962 de milioane de euro transferati in primele sase luni ale anului 2008.

Aceasta scadere la aproape jumatate a sumelor trimise este un semn ca recesiunea a lovit in toate domeniile in care lucrau si romani, multi dintre acestia intrand in randul somerilor.

Insa, potrivit reprezentantilor comunitatilor romanesti din strainatate , majoritatea romanilor se opun intoarcerii acasa, preferand sa infrunte criza in alta parte decat in tara.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea