Social

#romani #italia #vot uninominal

Romanii din Italia cer modificarea legii votului uninominal

Romanii din Italia vor sa voteze! Ei sunt sunt nemultumiti de legea votului uninominal care nu le permite romanilor aflati in strainatate sa isi exercite dreptul la vot.

Tocmai de aceea, Asociatia Romanilor din Italia a decis sa inceapa o campanie de strangere de semnaturi pentru modificarea legii votului uninominal.

Romanii din Italia spun ca noua lege le permite sa voteze numai celor cu domiciliul in strainatate, aflati pe listele electorale. De aceea ei cer ca in lege sa se mentioneze explicit si posibilitatea de vot prin corespondenta pentru toti romanii rezidenti in strainatate. De altfel, romanii din Italia au discutat acest subiect si cu presedintele Traian Basescu in timpul vizitei acestuia la Roma.

Romanii din Italia vor incerca sa stranga suficiente semnaturi - minimum 100 de mii potrivit Constitutiei - pentru a modifica legea votului uninominal, recent votata de Parlament. Ei spera ca in sprijinul acestei initiative sa vina ONG-urile dar si asociatii ale romanilor din strainatate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea