Social

#aeroport istanbul #atentat terorist #aeroport #romani #istanbul #mae

Romanii din Istanbul sunt speriati si cer ajutorul autoritatilor

Aproximativ 40 de romani au cerut sprijin autoritatilor in urma atentatului de pe aeroportul din Istanbul. Acestia au primit asistenta consulara si au fost cazati la hotelurile din apropierea aeroportului.

"Familiile din Romania a peste 20 de cetateni romani aflati in aeroport in momentul deflagratiilor au fost contactate de Consulatul General al Romaniei la Istanbul", se arata in comunicatul institutiei.

MAE a anuntat ca verifica in continuare existenta vreunui cetatean roman decedat sau ranit.

Oficialii MAE pastreaza in permanenta legatura cu cetatenii romani din Istanbul si depun eforturi pentru identificarea unor solutii rapide de repatriere a cetatenilor romani ale caror zboruri au fost anulate.

"Cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor", a transmis Ministerul Afacerilor Externe, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea