Social

Romanii de peste 65 de ani, taiati de la tratament

Bolnavii romani in varsta de peste 65 de ani pot muri cu zile din cauza unui ordin al ministrului Sanatatii Publice,  Eugen Nicolaescu, care le interzice sa beneficieze de tratamentele necesare unor afectiuni grave.

Astfel, Ordinul 658/ 5 iunie 2006 privind aprobarea Criteriilor de eligibilitate pentru includerea in tratamentul antiviral si alegerea schemei terapeutice la pacientii cu hepatita cronica virala B, C si D, precum si la pacientii cu ciroza hepatica HBV, C si D prevede restrictii de varsta pentru beneficiari.

Mai mult, bolnavii aflati deja in tratament raman fara nici o speranta in fatidica zi in care implinesc 65 de ani. Cel putin asa sustine deputata Lia Ardelean care spune ca a intalnit astfel de cazuri la cateva femei.

„Ordinul respectiv este un act normativ reprobabil si incalificabil, care trebuie anulat in cel mai scurt timp, deoarece dreptul la viata si tratament il are fiecare om din aceasta tara, indiferent de varsta, cu atat mai mult cu cat politicienii isi fac mai mereu un titlu de glorie din apararea demnitatii persoanelor varstnice.

Ma voi adresa atat primului-ministru, dar si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii , pentru ca nu poti sa discriminezi in asemenea hal oameni care au contribuit o viata intreaga la fondul asigurarilor de sanatate”, a mai spus deputata Lia Ardelean.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea