Social

#pro democratia #alegeri #europarlamentare #nereguli

Romanii cred ca alegerile de duminica vor fi fraudate

Mai mult de jumatate dintre romani cred ca alegerile din Romania sunt fraudate. Potrivit unui sondaj de opinie comandat al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) si comandat de Asociatia Pro Democratia , 52% dintre romanii care au raspuns in cadrul sondajului cred ca rezultatele proceselor electorale sunt afectate de neregulile care s-au perpetuat la la procesele electorale derulate in ultimii 19 ani.  

Sondajul de opinie privind perceptia romanilor despre fraudarea alegerilor a fost realizat in perioada 24 - 27 mai 2009, dupa cum noteaza Realitatea TV. Asociatia Pro Democratia, cea care a comandat acest sondaj, a precizat faptul ca din punctul sau de vedere exista o serie de amenintari la adresa corectitudinii votului pentru alegerile europene de duminica, 7 iunie.

Cele mai importante astfel de amenintari sunt restrangerea accesului reprezentantilor mass-media si al observatorilor in sectiile de votare si limitarea prin lege a acreditarilor la aria unui singur judet sau sector, turismul electoral si votul multiplu ca urmare a posibilitatii alegatorilor de a vota la orice sectie de votare din tara.

Mai mult, potrivit Realitatea TV, Pro Democratia mai critica absenta unor reglementari clare ale campaniei electorale privind valoarea materialelor ce pot fi distribuite si care cresc riscul folosirii mitei electorale, dand ca exemplu tombolele si concursurile pentru alegatori dar si excursiile electorale pentru diferite categorii sociale , precum pensionarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea