Social

#romani #taxe #sistem de taxare #Europa de Sud-Est

Romanii, cei mai nemultumiti cetateni din Europa de Sud-Est

Romanii sunt unii dintre cei mai nemultumiti cetateni din Europa de Sud-Est in ceea ce priveste sistemul de taxare si prestatia politicienilor, cu o marja de toleranta foarte redusa la noile cresteri de taxe, a aratat un studiu realizat recent de Daedalus cu putin inainte de anuntarea noilor masuri fiscale.

"Doar un roman din zece se declara multumit sau foarte multumit de sistemul de taxare (10,5%) sau de politicieni (8,2%). Nemultumirea fata de aceste doua aspecte reprezinta un fenomen general in regiune. Cu toate acestea, in ceea ce priveste taxele, Romania ocupa penultimul loc, cu o medie semnificativ mai mica decat cea a regiunii (10,5% Romania fata de 14,4% media regiunii)", potrivit unui comunicat al Daedalus Millward Brown.

Mai nemultumiti decat romanii fata de sistemul taxare sunt sarbii, (9,5%). La celalalt pol al clasamentului se afla Slovacia (19,1%), Turcia (18,7%) si Bulgaria (18,1%), state ce au un numar de aproape doua ori mai mare de cetateni multumiti de acest aspect decat cei din Romania.

Sursa foto: incont.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea