Social

# italia carantina #tari carantina

Romanii care se intorc din Italia de sarbatori nu vor mai sta in carantina!

Lista tarilor si zonelor de risc epidemiologic a fost actualizata joi de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Pe lista au fost incluse 37 de state, fata de 30 la actualizarea anterioara. Intre tarile nou incluse sunt Republica Moldova, Turcia şi Olanda. Italia a ieşit de pe lista cu restricţii.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

Lista este deschisă de Serbia, cu o rată de infectare de 1.396.1 la 100.000 de locuitori. Urmează Georgia, Croaţia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia şi Iordania. 

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară. La ultima actualizare a listei, în 10 decembrie, erau trcute 30 de state. 

Cei care se întorc din aceste țări trebuie să intre în izolare 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea