Social

#turisti romani inregistreaza

Romanii care merg pe cont propriu in Italia si Croatia trebuie sa-si inregistreze sederea

Turistii romani care calatoresc pe cont propriu in afara tarii trebuie sa se inregistreze la autoritatile locale daca sederea depaseste opt zile in Italia, trei zile in Macedonia sau 24 ore in Croatia , potrivit MAE.

"In cazul in care calatoriti pe cont propriu, trebuie sa tineti cont ca, in anumite tari, trebuie sa va inregistrati in functie de perioada pe care o veti petrece in tara respectiva", atrage atentia Ministerul de Externe intr-un ghid de calatorie publicat pentru perioada vacantelor de iarna.

Este necesara inregistrarea la autoritatile locale daca sederea depaseste opt zile in Italia, trei zile in Macedonia, 24 ore in Croatia, in timp ce in Marea Britanie sau Irlanda nu este prevazuta o astfel de obligatie sau un termen.

In plus, calatorii care se deplaseaza in Croatia sunt sfatuiti de MAE sa evite referirile la asemanarile cu limba si poporul sarb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea