Social

Romanii care au nelamuriri despre UE pot suna gratuit la Bruxelles

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS a lansat miercuri un centru de informare la care cetatenii din zona Bucuresti-Ilfov se pot adresa daca vor sa afle informatii despre UE.
 
Europe Direct CENTRAS se va deschide joi publicului larg, fiind implementat in Romania de catre Uniunea Europeana in cadrul unor retele de centre de informare specializate ce exista in toate statele membre UE. Centrul de informare apartine de Comisia Europeana si functioneaza in paralel cu centrul Info Europa, care a trecut in subordinea Guvernului Romaniei.

Serviciul propune informarea, consultarea si asistarea cetatenilor referitoare la legislatia, programele si oportunitatile de finantare oferite de Uniunea Europeana. De asemenea, Europe Direct CENTRAS va media transmiterea intrebarilor, opiniilor si sugestiilor oamenilor catre institutiile europene si le va promova in randul societatii civile.

De exemplu, cetatenii vor afla cum isi pot recunoaste studiile, cum pot depune o plangere impotriva unor produse periculoase , cum pot obtine permisul de rezidenta sau care le sunt drepturile de cetatean european.
 
Ei mai pot obtine copii gratuite ale publicatiilor si brosurilor care cuprind informatii europene si acces gratuit la paginile web ale institutiilor UE.

Cetatenii se pot informa despre Uniunea Europeana la numarul de telefon din Bruxelles, 00 800 67891011, valabil din orice retea de telefonie si la care cetatenilor li se vorbeste in limba romana. Ei mai pot folosi calea e-mailului, la care li se va raspunde in 5 zile lucratoare ), a postei (la care primesc raspuns in 12 zile lucratoare ) si a prezentarii personal la sediul Europe Direct CENTRAS.

Reteaua romaneasca cuprinde 27 de centre de informare in toata tara, iar pagina web a centrului este www.europedirect.centras.ro
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea