Social

#energie regenerabila #inventie romani #control casa prin smartphone #refugiu de vacanta

Romanii au inventat casa care se poate controla prin smartphone

Echipa Fundatiei "Iustin Capra" pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile a devenit cunoscuta in intreaga lume pentru prototipul sau inedit: casa care poate fi controlata de la distanta prin smartphone si, in plus, foloseste energie regenerabila.

Casa care poate fi controlata prin smartphone este denumita Soleta ZeroEnergy One si este expusa in fata Ambasadei Statelor Unite din Bucuresti. Inedita casa poate fi folosita atat ca locuinta sau birou, cat si ca refugiu de vacanta. Soleta ZeroEnergy One este construita din materiale naturale si reciclabile, iar in loc de pereti s-a folosit sticla izolata.

Casa are o suprafata totala de 48 de metri patrati, incluzand terasa, este compacta si alimentata cu energie regenerabila. In ceea ce priveste optiunile pe care le poti controla automat cu ajutorul smartphone-ului se numara reglarea temperaturii in timp real, iluminarea, ventilatia, consumul de energie si nivelul de securitate.

Pretul unei astfel de case porneste de la 25.000 de euro si poate ajunge pana la 57.000 de euro.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea