Social

#varsta #femei #barbati #romani #stare de sanatate #Oficiulde Statistica al UE #medie europeana

Romanii, cei mai bolnavi europeni dupa varsta de 50 de ani

Romanii sunt europenii care au cele mai mici sanse de a se bucura de o viata sanatoasa dupa varsta de 50 de ani, respectiv 65 de ani, arata un studiu al Oficiului de Statistica al UE.

Conform studiului in ceea ce priveste speranta de viata sanatoasa dupa varsta de 50 ani, femeile din Romania au o prognoza de 12 ani din acest punct de vedere. Doar in Slovacia, perspectivele sunt mai sumbre, de 10 ani, comparativ cu tara noastra.

La nivel UE, media pentru o viata sanatoasa dupa varsta de 50 de ani este de 17,9 ani, iar cea mai buna prognoza in acest sens o au femeile din Suedia (25,6 ani), Malta (23,3 ani), Danemarca (22,1 ani) si Luxemburg (21,9 ani).

In cazul barbatilor din Romania in ceea ce priveste o viata sanatoasa dupa 50 de ani, studiul arata o prognoza de 13,1 ani, aceasta fiind mai mica doar in Estonia, Letonia (12,1 ani fiecare) si Slovacia (10,2 ani). Barbatii suedezii au cele mai bune prespective in a avea o viata sanatoasa, 25 de ani, urmati de maltezi (23,3 ani) si danezi (21,8 ani).

Studiu arata, de asemenea, ca, dupa varsta de 65 de ani, femeile din Romania mai pot spera la 4,7 ani sanatosi, media UE pentru aceasta varsta fiind de 8,6 ani.

Sursa foto: www.observatordebacau.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea