Social

#consilieri judeteni #consilieri locali # alegeri locale 2016 #alegeri locale #vot #romani #primar

Romanii, asteptati duminica la urne! Ce trebuie sa stii despre alegerile locale

Duminica, 5 iunie, vor avea loc alegerile locale. Romanii sunt asteptati sa-si aleafa primarii, consilierii locali si consilierii judeteni.

 

La urne se pot prezenta toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si inclusiv cei care implinesc aceasta varsta pe 5 iunie.

Pentru alegerile locale din acest an se va desfasura un singur tur. Candidatul care va primi cele mai multe voturi va fi castigator.

La urne sunt asteptati 18.264.835 de alegatori. Acestia trebuie sa aiba asupra lor urmatoarele acte pentru a putea vota:

  • cartea electronica de identitate
  • cartea de indentitate provizorie
  • buletinul de identitate sau pasaportul diplomatic
  • pasaportul diplomatic electronic
  • pasaportul de serviciu
  • carnetul de serviciu militar

Sectiile de vot se vor deschide duminica, la ora 7:00 dimineata si se inchid la ora 21:00. Pentru prima oara, sectiile de vot vor fi informatizate, pentru a evita orice tentativa de frauda electorala. Mai eaxct, actul de identitate al alegatorului va fi scanat de un operator, pentru a afla daca alegatorul are 18 ani, si-a pierdut dreptul de a vota, a votat intr-o alta sectie sau altcineva a votat in locul lui, potrivit libertatea.ro.

Atentie! Persoanele ale caror carti de identitate au expirat pot obtine un nou act in ziua alegerilor.

Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti va extinde programul de lucru cu publicul, in vederea eliberarii actelor de identitate necesare participarii la alegerile locale din data de 05 iunie. Sambata, 04 iunie, programul de lucru va fi intre orele 08:00 – 16:00, in timp ce duminica, in ziua alegerilor, programul va fi intre 07:00 – 12:00.

Sursa foto: antena1constanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea