Social

#trei cutremure Romania #cutremur romania #cutremur #seism

Romania, zguduita de trei cutremure intr-o singura zi!

Seismele nu ne ocolesc deloc! In prima luna a lui 2016, in Romania s-au inregistrat 10 cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 4,1 grade pe scara Richter! Miercuri seara au avut loc chiar trei cutremure in doar cateva ore: doua - in Vrancea si unul in Marea Neagra, la granita cu Bulgaria.


Primul cutremur a avut o magnitudine de 3.1 si s-a produs la o adancime de 74 de kilometri in jurul orei 21, al doilea s-a produs doua ore mai tarziu in Vrancea, dar la o adancime de 100 de kilometri.

Tot la aceeasi ora, a avut loc un cutremur si in Marea Neagra, la granita romano-bulgara, care a avut o magnitudine de 3.5 si s-a produs la o adancime de doar 7 kilometri.

Cel mai puternic seism din Romania in ultimii ani a avut loc in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Anul trecut, cea mai importanta miscare tectonica din Romania, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea