Social

#seisme #cutremure Vrancea #zona seismica #cutremure

Romania, zgaltaita de cutremure! Ce se intampla!

Trei seisme de intensitate medie s-au produs in ultimele zile in Romania, creand panica in special printre locuitorii din zona Vrancea si Buzau, acolo unde au fost resimtite mai puternic. In ciuda numarului mare se seisme, specialistii sustin ca activitatea tectonica se inscrie in linii normale.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 s-a produs aseara in zona Vrancea. Seismul a avut loc la ora 21.40, la o adancime de 140 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Tot in zona seismica Vrancea s-au produs si sambata doua cutremure cu magnitudinea de 4,2, respectiv 3,9 grade pe Richter.

Luna decembrie a inregistrat un numar foarte mare de cutremure de intensitate medie in zona Vrancea, cand s-au produs 13 cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat pe 7 decembrie.

Daca acestea i-au cam speriat pe oameni, multi sunand la 112 si acuzand atacuri de panica, seismologii spun ca seismele nu anticipeaza un cutremur catastrofal. "Nu se arata sa fie o activitate anormala, care sa preceada un cutremur mai mare", a spus Constantin Ionescu, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: damianirimescu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea