Social

#cristian diaconescu #ue #alegeri #r. moldova

Romania vrea observatori UE la alegerile din R. Moldova

Romania a cerut statelor membre ale Uniunii Europene sa trimita observatori la alegerile parlamentare din Republica Moldova, a anuntat Cristian Diaconescu , Ministrul Afacerilor Externe.

Diaconescu a subliniat importanta supravegherii atente a procesului electoral din Moldova, avand in vedere antecedentele care au dus la acuzatii de frauda si o revolta inabusita violent la Chisinau.

"Vreau sa va spun ca la ultimul Consiliu European, impreuna cu ministrul de externe polonez, am solicitat statelor membre sa-si desemneze observatori pe toate posturile puse la dispozitie Oficiul pentru Drepturile Omului si Institutii Democratice (ODIHR), care, ca si OSCE, are mandat din partea comunitatii europene pentru observarea alegerilor, in general", a explicat Diaconescu.

Seful diplomatiei romanesti a declarat sa doreste ca supravegherea sa inceapa inainte de momentul electoral, pentru ca cele mai multe nereguli se pun la cale inainte de ziua votului.

Diaconescu a insistat asupra faptului ca supravegherea alegerilor de catre europeni este o Conditie esentiala pentru viitorul relatiei dintre R. Moldova si UE.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea