Social

#romania #cfr calatori #ora de vara

Romania trece la ora de vara duminica, 27 martie

In noaptea de sambata, 26 martie, spre duminica, 27 martie, Romania trece oficial la ora oficiala de vara, pana in data de 30 octombrie 2011.

Ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00, duminica, 27 martie.

Modificarea orei pe ceas va face ca intre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (GMT) sa fie de trei ore, ceea ce inseamna ca ziua de duminica, 27 martie, va fi cea mai scurta din an, avand numai 23 de ore.

Trecerea la ora de vara va deveni oficiala si in programul CFR Calatori. Incepand de duminica 27 martie 2011 , activitatea de transport feroviar va adopta oficial ora de vara, ora 3.00 devenind ora 4.00. Dupa ora oficiala de vara, trenurile vor pleca din statii conform orelor din mersul trenurilor .

In acest an, Turcia va trece cu o zi mai tarziu la ora de vara, deoarece in data de 27 martie are loc un examen scolar la nivel national. In Turcia, ora 3.00 va deveni ora 4:00 in noaptea de duminica 27 martie spre luni 28 martie.

Trecerea la ora de vara este o conventie la care Romania a aderat in 1979 si care a fost adoptata pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial pe perioada lunilor estivale, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00.

Romania va reveni la ora de iarna duminica, 30 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea