Social

#fonduri europene #politica #romania #crestere economica

Romania trebuie sa absorba in 2013 fonduri europene in valoare de 5 miliarde de euro

Anul 2013 va fi un an crucial pentru Romania, deoarece tara noastra va trebui sa absoarba fonduri europene de cinci miliarde de euro pentru a nu pierde aceasta suma. Afirmatia a fost facuta ieri, la Bruxelles, de Johannes Hahn, comisarul european penru dezvoltare regionala.

"Pot sa spun ca anul trecut Romania a pierdut unele momente din cauza discutiilor politice, alegeri. Ceea ce conteaza acum este concentrarea pe viitor, gestionarea viitorului tarii, avand in vedere ca aceste fonduri structurale sunt la dispozitia Romaniei si vizeaza cresterea economica a tarii. Acest an este o provocare speciala pentru ca, asa cum stiti, Romania trebuie sa absoarba mai mult de cinci miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani", a spus Hahn.

Oficialul european a adaugat ca UE nu are niciun interes ca Romania sa piarda acesti bani, ci ca acestia sa fie cheltuiti sustenabil si inteligent in vederea imbunatatirii situatiei economice a tarii.

Conform ultimelor estimari ale Bancii Mondiale, cresterea economica a Romaniei in 2013 va fi de 1,6%.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea