Social

#confruntare #avorturi #nasteri #alegeri sua #hillary clinton #donald trump #romania

Romania, subiect de discutie in cadrul confruntarii dintre Donald Trump si Hillary Clinton

A treia si ultima dezbatere inaintea alegerilor din 8 noiembrie, din Statele Unite ale Americii, a avut loc azi-noapte. Hillary Clinton, favorita alegerilor si Donald Trump, s-au duelat agresiv pe teme ca imigratia sau economia, dar si pe tema avorturilor. Cu aceasta ocazie, Hillary Clinton a amintit numele tarii noastre ca exemplu pentru locuri in care "femeile erau obligate sa nasca".

Hillary Clinton si Donald Trump au avut o discutie foarta aprinsa pe tema avorturilor, Trump acuzand-o pe Hillary ca ar sprijini avortul chiar si la o varsta inaintata a sarcinii: "Poti sa iei copilul, sa sfasii copilul din pantecul mamei in luna a noua! Hillary spune ca e OK", a acuzat candidatul republican. "Cu mine nu e OK", a adaugat el.

Trump a facut astfel referire la o declaratie a lui Hillary Clinton in timpul alegerilor primare din Partidul Democrat, cand fostul secretar de stat a spus ca avorturile la o varsta inaintata a sarcinii sunt justificate de o necesitate medicala. insa replica lui Hillary nu s-a lasat mult asteptata.

"Ar trebui sa te intalnesti cu unele dintre femeile pe care eu le-am intalnit in cursul vietii. Este una dintre cele mai grele optiuni posibile pe care orice femeie si familia ei sunt nevoite sa o ia, fiind o decizie personala. Si nu cred ca guvernul ar trebui sa o ia. Am avut marea onoare de a calatori in toata lumea in numele tarii noastre. Am fost in tari unde guvernul le-a obligat pe femei sa faca avort, cum s-a intamplat in China, sau le-a obligat pe femei sa nasca, asa cum se obisnuia in Romania. Si va pot spune ca guvernul nu trebuie sa intervina in acea decizie pe care femeile si familiile lor, in functie de propriul destin sau de sfatul medical pe care il primesc, trebuie sa o ia. Voi milita pentru acest drept", a spus Hillary Clinton, potrivit libertatea.ro.

"Eu sustin dreptul la viata. Daca voi ajunge presedinte, voi nominaliza la aceasta instanta un judecator "pro-viata" ( termen asemnator cu "anti-avort"), a mai spus Donald Trump.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea