Social

#romania sub zapada #copaci doborati #viscol #romania #zapada

Romania sub zapada! Copaci doborati de viscol si camioane derapate

Ninsoarea a pus stapanire pe Romania. Ne aflam sub cod galben de ninsori, iar stratul de zapada depus si viscolul au efecte negative asupra traficului. In plus, mai multi copaci au fost doborati de vant, potrivit Inspetoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Potrivit IGSU, miercuri dimineata, in municipiul Bucuresti, pompierii au actionat dupa ce un copac a cazut pe un autoturism si pe carosabil, iar pe DN5, in localitatea giurgiuvena Uzun, circulatia rutiera s-a desfasurat temporar ingreunat din cauza deraparii a doua autotrenuri, scrie mediafax.ro.

Echipele administratorului de drum au intervenit si au scos camioanele in afara partii carosabile.

De asemenea, intre localitatile Merisani si Guruieni din judetul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o panta si a blocat partial tronsonul de drum. Un echipaj al ISU Teleorman impreuna cu reprezentanti ai primariei Merisani, au intervenit pentru remedierea situatiei.

Din cauza vantului porturile Midia, Mangalia, Constanta, Agigea si bara Sulina au fost inchise.

IGSU sustine ca aproximativ 4.900 de pompieri cu senilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte masini cu capacitate de trecere marita sunt pregatiti sa actioneze in sprijinul populatiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in aceasta perioada.

Codul Galben de vant puternic si ninsori este valabil pana miercuri seara in 17 judete (Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea