Social

#comandament urgenta #cod galben de ploi #inundatii romania

Romania, sub ape. Cod portocaliu de ploi, in 14 judete! Comandament de urgenta, activat!

Ploile fac ravagii in Romania! Pana joi, este in vigoare cod galben de ploi in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita. Efectele ploilor se resimt, deja, in mai multe zone din tara.

60 de locuinte din Bucuresti si Ilfov, afectate de ploi

Angajati Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost solicitati in intervina in peste 60 de situatii pentru extragerea apei acumulate in locuinte si gospodarii din Bucuresi si judetul Ilfov, in ultimele ore. Primaria Capitalei a convocat comandament de urgenta.

“Ca urmare a manifestarilor meteo, incepand cu ora 17.00 din cursul zilei de marti si pana in prezent au fost gestionate peste 50 de interventii pentru extragerea apei acumulate in locuinte si in gospodarii. In desfasurare sunt alte zece situatii asemanatoare”, au precizat oficialii ISU, confrom Mediafax.

In Bucuresti, cele mai multe solicitari au fost pentru locuinte de pe soseaua Fundeni, strada Dealu Cotmeana, strada Livezilor, strada Bihor, strada Walter Maracineanu, strada Gheorghe Petre, soseaua Bucuresti - Urziceni, strada Perinita, Anton Pann, strada Gramont si strada Mihai Viteazu.

Cele mai multe interventii ale pomierilor de la ISU Bucuresti-Ilfov sunt in judetul Ilfov, in localitatea Pantelimon. De asemenea, a fost nevoie de interventia cu motopompe si in localitatile Cernica si Afumati.

Gara din Galati, blocata din cauza ploilor

Circulatia feroviara este intrerupta, miercuri dimineata, in gara din municipiul Galati, dupa ce, din cauza ploilor, macazurile au fost acoperite cu apa, conform Mediafax.

Accidente in Prahova

Pompierii au intervenit, in noaptea de marti spre miercuri, cu motopompe, in judetul Prahova, unde gospodarii din 15 localitati au fost inundate.

De asemenea, pompierii au intervenit in 13 localitati, intre care orasele Ploiesti, Boldesti Scaeni, Urlati, pentru evacuarea apei din 25 de curti si gradini, dar si dintr-un beci.

Pe DN 1B, carosabilul a fost inundat pe o portiune de 1,5 km in satul Loloiasca, stratul de apa masurand 5-10 cm. Doua TIR-uri care circulau pe acest segment de drum s-au ciocnit, miercuri dimineata, fata-spate, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, spunand ca in continuare pe DN 1B este un strat de apa de 5 cm pe o distanta de aproximativ 500 de metri.

Circulatie blocata in Buzau 

Ccirculatia rutiera pe DN10 Buzau – Brasov este blocata, din cauza caderilor de stanci de pe versanti, provocate de ploi. Centrul infotrafic al Politiei precizeaza ca traficul este oprit pe ambele sensuri la kilometrul 80, in zona localitatii buzoiene Siriu.

Totodata, din cauza apei de pe carosabil, traficul rutier se desfasoara ingreunat pe DN2 Focsani – Bacau, la kilometrul 223, intre localitatile Domnesti si Ruginesti din judetul Vrancea.

In judetul Braila, circulatia auto pe DN21 Slobozia – Braila se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, la kilometrul 62, in zona localitatii Baraganu. Un autotren a ramas blocat pe carosabil din noaptea de marti spre miercuri, dupa ce mai multe pneuri ale acestuia au explodat.

Interventii cu autospeciale si motopompe in Vrancea

Orasul Adjud si patru comune din judetul Vrancea au fost inundate, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Vrancea, locotenentul Paul Petrut Bindar, citat de Agerpres.

La Gugesti, pompierii au intervenit cu 2 autospeciale si 2 motopompe, iar la Urechesti, Biliesti si Ploscuteni s-a mers cu cate o autospeciala si o motopompa. De asemenea, pompierii au intervenit si in municipiul Focsani pentru evacuarea apei din trei garaje subterane si un subsol.

Microbuz luat de viitura in Tulcea

Un microbuz in care se aflau cinci persoane a fost prins de viitura, miercuri dimineata, pe DN 22F, in apropierea localitatii Horia din judetul Tulcea, oamenii fiind salvati dupa o interventie a pompierilor, informeaza Mediafax.

De asemenea, in jurul orei 07.30, pompierii tulceni au fost solicitati sa intervina pe strada Barajului din municipiul Tulcea, pentru a evacuarea apei care inundat subsolul unei societati comerciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea