Social

#animale clonate #clona #romania #europa #ce #acord #consum

Romania spune "nu" produselor din animale clonate, desi Comisia Europeana spune "da"

Romania nu este de aceeasi parere cu Europa in legatura cu accesul pe piata a animalelor clonate. Ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu , a declarat astazi ca nu este de acord cu comercializarea acestor marfuri in Romania, desi Comisia Europeana a adoptat un set de masuri care va inlesni in viitor comertul cu produse din animale clonate .

In cursul acestei saptamani, Comisia Europeana (CE) a adoptat un pachet de masuri care prevede reglementarea comertului in UE cu produse provenind indirect de la animale clonate si catalogate ca “alimente inovatoare”, dupa cum noteaza Adevarul.

Oficialii romani nu sunt insa de acord cu aceasta masura. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca Romania nu a fost de acord cu noul proiect de reglementare si ca in prezent nu ar accepta comercializarea produselor din animale clonate, mai ales ca si alte state precum Franta sau Marea Britanie nu vor accepta aceasta masura.

Nici europenii de rand nu vor sa consume carnea animalelor clonate. Un sondaj Eurobarometer, realizat anul trecut si citat de Adevarul, arata ca 58% din europeni considera ca procesul de clonare a animalelor nu este justificabil, iar peste 43% spun ca nu vor cumpara niciodata carne de la astfel de animale, desi americanii consuma astfel de produse.

Comisia Europeana mentionase la inceputul lui 2008 ca piata alimentelor clonate va exploda cel mai devreme in anul 2010. Proiectul de reglementare ce urmeaza sa fie supus aprobarii Parlamentului European (PE) vizeaza, pe langa carnea obtinuta din animale clonate si din descendentii lor, o serie de produse exotice, de la alge sau plancton, pana la larve de scarabei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea