Social

#cod portocaliu canicula #vremea #canicula

Romania se sufoca: Temperaturile se resimt la 60 de grade Celsius. Reguli esentiale pe canicula!

Romania se sufoca zilele acestea. Valul de caldura din Sahara topeste tara, iar temperaturile cresc vertiginos. Meteorologii au emis cod portocaliu de canicula pentru 6 judete. In vestul tarii se anunta insa furtuni. 

Agentia Nationala de Meterologie a anuntat temperaturi de peste 40 de grade, care se vor resimti insa in orase ca peste 60 de grade, 

Judetele aflate sub cod portocaliu sunt Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, unde se asteapta maxime de 38-39 de grade. In aceleasi judete, meteorologii au emis si o avertizare cod galben de furtuni. 

Reguli esentiale pe timp de canicula: 

1. Evita orele de varf, intre 11.00 si 18.00. In cazul in care trebuie sa iesi afara, incearca sa stai cat mai putin posibil in soare.

2. Poarta palarie si haine de culoare deschisa, din materiale precum bumbacul sau inul. 

3. Bea apa multa inainte de a pleca din casa. 

4. Consuma alimente care hidrateaza, precum fructe si legume.

5. Bea ceai de menta si fa dusuri cu apa rece!

6. Pentru ca prin transpiratie se elimina saruri minerale din organism, ia suplimente din farmacie, pe care le amesteci cu aproximativ o jumatate de litru de apa.

7. Pe timp de canicula, nu gati si nu calca timp indelungat in camere neaerisite.

8. Nu face sport, deoarece efortul fizic agraveaza starea de oboseala. 

9. Daca ai stari de greata sau ameteli, remediul cel mai la indemana este un prosop umezit, care se baga 2-3 minute in congelator ca sa se raceasca. Se scoate si se pune alternativ pe frunte, pe decolteu si pe ceafa.

10. Evita utilizarea cremelor grase, a unguentelor vascoase pentru piele, care nu se absorb. Ele aduna murdaria si praful si impiedica pielea sa respire normal. 

11. Daca aiaer conditionat, regleaza-l astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

12. Ventilatoarele nu trebuie folosite daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius.

13. Pe parcursul zilei fa dusuri caldute, fara a va sterge de apa.

14. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca un pahar de apa.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea