Social

#romania #sua #viza

Romania se indeparteaza de eliminarea vizelor pentru SUA

Romaniei s-a indepartat de conditiile pentru eliminarea vizelor pentru SUA, odata cu restrictionarea lor si cu cresterea ratei de respingere a vizelor in anul fiscal 2009.

Sansele Romaniei au beneficiat de scaderea spectaculoasa a ratei de refuz a vizelor in 2008 fata de 2007 (de la 37% la 25%), dar in anul fiscal 2009, aceasta a crescut la 26,5%. Mai mult, Congresul american a aprobat un proiect prin care intrarea in programul Visa Waiver este conditionata de o rata de 3%, fata de 10% pana acum.

Departamentul pentru Securitate Interna SUA a apreciat eforturile tarii noastre de introducere a pasapoartelor electronice, dar "este reticent in a propune sau a sustine un orizont de timp specific in acest proces".

Noul bucuresti , Mark Gitenstein , spera in continuarea la progrese in acest domeniu pana la sfarsitul mandatului sau de trei ani, insa Departamentul pentru Securitate Interna nu a lansat nici un prognostic.

"Vom continua sa lucram, impreuna cu partenerii americani, astfel incat sa poata fi identificate cauzele care au condus la cresterea ratei de refuz, principalul obstacol in calea liberalizarii regimului de vize pentru cetatenii romani", a asigurat purtatorul de cuvant al MAE, citat de Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea