Social

#comisia europeana #gropi #gunoi #mediu #romania

Romania risca amenda de 200.000 de euro pe zi pentru gropile de gunoi

Gropile de gunoi neconforme vor aduce Romaniei sanctiuni din partea Comisiei Europene. Institutia europeana poate declansa procedura de infringement , in conditiile in care tara noastra nu a indeplinit conditiile cerute de Comisie, aceea de a inchide toate locurile de depozitare a gunoiului care nu corespund normelor europene, pana la data stabilita de europeni, respectiv 16 iulie 2009.

In tara noastra exista aproximativ 2300 de gropi de gunoi care nu sunt in conformitate cu normele europene, astfel ca trebuiau inchise. In primele sase luni ale anului Garda de Mediu a transmis mai multe notificari catre autoritatile locale din localitatile care aveau astfel de zone pe teritoriul lor. Insa problema nu a fost rezolvata nici pana astazi, ultima zi pe care o avea la dispozitie tara noastra pentru a remedia situatia.  

Problema inchiderii si restului de gropi de gunoi neconforme cu normele UE a revenit in discutie inca din luna martie a acestui an, atunci cand ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi spunea ca Romania nu are nici o sansa sa evite sanctiunile Uniunii in problema deseurilor
, singura optiune diind sa solicite pasuiri din partea Comisiei, pana la declansarea procedurilor de infringement .

Dupa incheierea perioadei de gratie acordata tarii noastre, care se incheie astazi, Comisia Europeana va hotara care vor fi sanctiunile care vor fi aplicate. Romania ar putea pedepsita cu o amenda de 200.000 de euro pe zi, bani care, potrivit Evenimentul Zilei, vor fi platite de catre autoritatile locale care nu au reusit sa rezolve problemele legate de mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea