Social

#copii #educatie # analfabetism #romani analfabeti

Romania, primul loc in UE in ceea ce priveste numarul persoanelor analfabete

Institutul National de Statistica a publicat, joi, rezultatele finale ale Recensamantului Populatiei si al Locuintelor din 2011. Potrivit acestuia, populatia Romaniei a scazut drastic in ultimii ani, cu aproape 1,5 milioane de persoane, ajungand la 20.121.641. O crestere impresionanta a fost insa inregistrata in randul populatiei varstnice, dar si in ceea ce priveste numarul analfabetilor in randul cetatenilor cu varste de peste 10 ani.

Astfel, la nivel de scolarizare, 44,2% din populatia Romaniei de peste 10 ani are un nivel de educatie scazut, mai putin de opt clase, ceea ce inseamna un numar de 245.387 de persoane. De asemenea, 3% din populatia Romaniei cu varste de peste 10 ani sunt complet analfabete.

In anul 2011, un studiu al Uniunii Europene arata ca Romania se afla pe primul loc la analfabetism in Europa, cu 150.000 de persoane care nu stiu nici macar sa citeasca. Se pare insa ca datele acestora erau eronate, situatia din Romania fiind mult mai dramatica.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea