Social

#deficit excesiv #comisia europeana #bruxelles #romania #venituri #cheltuieli

Romania primeste maine cartonasul rosu de la Comisia Europeana

Comisia Europeana ii arata maine cartonasul rosu Romaniei si declanseaza procedura de deficit excesiv pentru tara noastra, care ar putea lasa tara noastra fara fonduri europene. Cauza acestei decizii este faptul ca Executivul de la Bucuresti a facut in 2008 cheltuieli prea mari decat veniturile tarii si a trecut peste limitele impuse de Bruxelles.

Alaturi de tara noastra, in procedura de deficit excesiv vor intra si Polonia, Lituania si Malta, conform Realitatea TV. Aceeasi pedeapsa a fost aplicata de Comisia Europeana altor sase state printre care Franta, Spania sau Grecia.

Romania a depasit in 2008 pragul de 3% impus de Comisie statelor din zona euro, in ce priveste diferenta dintre cheltuielile si veniturile realizate. Si cum tara noastra a cheltuit mai mult decat a obtinut la capitolul venituri, acum este amenintata de masurile stabilite de Bruxelles. Ce inseamna declansarea procedurii de deficit excesiv? In primul rand monitorizarea cheltuielilor bugetare si posibilitatea ca tara observata sa piarda fondurile europene .

Comisia Europeana a atras de mai multe ori atentia Bucurestiului referitor la deficitul bugetar si depasirea pragului impus la nivel european. Potrivit Realitatea TV, Consiliul ministrilor de Finante, care se reuneste in iunie, va face o serie de recomandari , sub aspect fiscal si bugetar, pe care statul respectiv are la dispozitie sase luni pentru a le adopta.

Respectivele masuri trebuie aprobate si aplicate, in caz contrar statul respectiv poate pierde partial sau total fondurile europene.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea