Social

#spatiu #birou #bucuresti #roman #angajat

Romania, pe penultimul loc la spatiul ocupat de un angajat in birou

Romanii sunt printre cei mai inghesuiti angajati in birouri, la nivel mondial. Aceasta este una dintre concluziile clasamentului realizat de compania de consultanta imobiliara DTZ, care a plasat tara noastra pe penultimul loc in lume la capitolul spatiu ocupat de un angajat in birou .

Conform documentului citat de Gandul, unui angajat din Bucuresti ii revin aproximativ 7,8 metri patrati de spatiu de birou, nivel care este cu putin mai mare decat cel pe care il are un salariat din New Delhi (India), care se afla pe ultimul loc in clasament.

Spre comparatie, un angajat ceh are cu 3,5 metri mai mult decat unul roman, in timp ce vecinii din Vest, respectiv Ungaria, au alocat cu 2,1 metri patrati mai mult decat cei romani. Unui angajat din Polonia ii revin 9,6 metri patrati de spatiu de birou, unuia din Istanbul 10,3, iar unuia din Kiev ii revin 9,3% in timp ce cel mai lejer stau angajatii din capitala Statelor Unite stau cel mai lejer, cu 25,5 metri patrati.

La capitolul costurilor pe loc de munca, tara noastra se afla si de aceasta data pe penultimul loc in clasament, in urma Moscovei, Kievului, Varsoviei si Pragai. Doar in Budapesta se cheltuieste mai putin pe un loc de munca, adica 3.250 de euro/an comparativ cu nivelul din Bucuresti, unde erau cheltuiti 3.540 de euro/an.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea