Social

Romania pe locul trei la CEDO

Romania se afla pe locul al treilea ca numar de plingeri inregistrate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dupa Federatia Rusa si Turcia. Valoarea despagubirilor achitate de stat ajunge la patru milioane de euro.

Pe rolul instantei europene pentru drepturile omului sint inregistrate peste 8.000 de cereri impotriva Romaniei, ceea ce plaseaza tara noastra pe pozitia a treia ca numar de cereri, conform unui raport al CEDO. Insa nu toate aceste cereri ajung sa se judece, pentru ca peste 95% dintre plingeri sint respinse de CEDO ca inadmisibile, inca din etapa preliminara de examinare, precizeaza acelasi document al Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Astfel, se justifica o alta concluzie a raportului, ca Romania nu este intre primele state ca numar de condamnari la Strasbourg , a declarat ieri agentul guvernamental Beatrice Ramascanu. Suma totala pe care statul roman a trebuit sa o plateasca pina acum ca despagubiri este de aproape patru milioane de euro, majoritatea catre cei care au cistigat procesele si mai putin in cazurile de impacare amiabila.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea