Social

#violenta #scoala #agresiune #invatamant #elevi

Romania, pe locul doi in lume in privinta violentei in scoli

Scolile din Romania ocupa locul doi in lume in privinta violentei. Astfel, sapte din zece elevi se tem de colegii lor, informeaza gandul.info.

O cincime dintre elevii bucuresteni au fost agresati la scoala, unde violenta este o " problema permanenta". Agresivitatea verbala , fizica si emotionala au ajuns la cote alarmante in scolile din capitala. Scoala a devenit astfel unul dintre cele mai periculoase locuri pentru copii.

Majoritatea elevilor merg cu teama la ore, din cauza altercatiilor, batailor si a climatului general din unitatile scolare.

Un studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca scolile din Romania se situeaza pe locul doi in lume in privinta violentei. Studiul a cuprins 37 de tari. 70% dintre elevii din Romania au declarat ca le este teama de comportamentul agresiv al colegilor de scola.

In acest clasament, pe locul intai se situeaza Ungaria, iar pe trei Filipine. La polul opus, in topul celor mai sigure medii de invatare din lume se situeaza Olanda, Danemarca si Singapore.

Datele prelucrate de Politia Capitalei , intr-un sondaj de opinie, arata ca violenta in scoli este o problema permanenta. Peste 20% dintre elevii din Romania au fost victimele unui act de violenta petrecut in scoala. Potrivit aceluiasi sondaj, cele mai multe acte de violenta se inregistreaza in Bucuresti.

Astfel, numai in anul scolar 2009 - 2010, in Bucuresti au fost inregistrate peste 50 de acte de violenta grave. Majoritatea celor care au ajuns in instanta aveau relatii conflictuale atat cu colegii, cat si cu profesorii.

Printre cele mai frecvente forme de violenta se numara cea verbala. Violenta verbala este urmata indeaproape de violenta fizica si agresivitatea emotionala. Marginalizarea, umilirea si etichetarea sunt alte forme de agresiune cu care se confrunta elevii din scoli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea