Social

#educatie #educatie Romania #perpetuare educatie

Romania, pe locul 1 la perpetuarea educatiei intre generatii

82% din copiii romani care au avut parinti cu un nivel inalt de educatie au pastrat acest standard si in propria lor educatie, iar acest procent situeaza Romania pe locul 1 un UE in ceea ce priveste perpetuarea educatiei intre generatii.


Romania este urmata in acest clasament de Irlanda si Luxemburg, cu 79%, si Cipru, 78%, arata un studiu realizat de curand de Eurostat.

Pana in 2011, Romania se situa pe ultimele locuri in ceea ce priveste copiii care au parinti cu o educatie la nivel inalt. Pana in 2011, doar 9% din romanii care au avut parinti cu un nivel de educatie scazut au reusit sa isi depaseasca conditia si sa faca studii universitare, in timp de
67% au facut studii medii, iar 23% au avut parte de o educatie precara.

In aceasta privinta, doar Ungaria si Bulgaria stateau mai prost decat tara noastra, cu un procent de 8% al copiilor care au avut parinti cu educatie precara, insa au reusit sa faca studii universitare. La polul opus, cu cele mai semnificative proportii ale respondentilor cu parinti cu educatie precara si copii care au absolvit studii superioare se afla Marea Britanie (32%) si Finlanda (33%).

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea