Social

#fonduri europene #olaf #lupta antifrauda

Romania ocupa locul 1 in topul tarilor UE care deturneaza fonduri europene

Romania se afla pe locul intai in topul statelor membre UE care deturneaza fonduri europene, potrivit unui raport intocmit de Oficiul European de Lupta Antifrauda OLAF si publicat la 11 iulie 2012.

In Romania s-au inregistrat anul trecut 225 de cazuri de frauda. Pe locurile doi si trei se afla Germania si Italia, cu 168, respectiv 112 dosare de frauda.

"Ceea ce este ingrijorator in cazul Romaniei este rata scazuta a condamnarilor la sfarsitul procedurilor judiciare", a declarat reprezentantul OLAF Lothar Kuhl, citat de TV 5. "Rareori sunt condamnati suspectii. Mai important decat numarul mare de cazuri (n.r. - de coruptie) transmise este eficienta cu care acestea sunt tratate de catre autoritatile nationale. Statele care au rate ridicate de cazurile nerezolvate demonstreaza o ineficienta a sistemului judiciar de a-i pedepsi pe infractori", a adaugat Kuhl.

Sursa foto: arhivafoto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea