Social

#romania #cedo #despagubiri #plata despagubiri

Romania, obligata de CEDO sa plateasca despagubiri de 30.000 de euro

Statul roman va trebui sa plateasca despagubiri de 30.000 de euro daune morale in cazul "Anca Mocanu si altii contra Romaniei", care vizeaza manifestatiile antiguvernamentale din luna iunie 1990, potrivit unei decizii luate, marti, de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Pe baza articolului 44, capitolul doi, al Conventiei Europene a Drepturilor Omului, judecatorii Curtii au hotarat ca suma datorata de Romania va fi convertita in lei si va fi platita in maximum trei luni de la data la care decizia va fi definitiva.

Decizia CEDO devine definitiva in momentul in care Colegiul Marii Camere respinge cererea de remitere formulata de reclamanti. De asemenea, este definitiva cand partile anunta ca nu vor solicita remiterea cauzei in fata Marii Camere sau daca au trecut trei luni de la data hotararii, iar remiterea cauzei nu a fost ceruta in fata Marii Camere.

In plangerea depusa la CEDO, reclamantii au sesizat ca nu s-a derulat o ancheta efectiva care sa elucideze conditiile represiunilor violente care au produs victime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea