Social

"Romania nu vrea Insula Serpilor"

Bogdan Aurescu , agentul Romaniei la Curtea Internationala de Justitie , a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca procesul de la Haga se refera in mod exclusiv la delimitarea spatiilor maritime din Marea Neagra, aflate dincolo de teritoriul de stat, pe o suprafata de circa 12.000 km patrati.

Zona aflata in litigiu contine resurse de hidrocarburi de anvergura medie, estimate in jurul a 100 miliarde metri cubi de gaze naturale si o cantitate mai mica de petrol. Bogdan Aurescu a subliniat ca apartenenta Insulei Serpilor la Romania sau Ucraina nu va face obiectul pronuntarii Curtii.

Masurile intreprinse de autoritatile de la Kiev in legatura cu Insula Serpilor nu au efecte juridice, afirma oficialul roman. El a mai precizat ca Ministerul de Externe a informat intotdeauna partea ucraineana cu privire la pozitia Romaniei de a considera insula Serpilor o stanca.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea