Social

Romania nu are nici un plan de retragere a trupelor din Irak

Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri, la intoarcerea din Coreea de Sud, ca Romania nu are nici un plan de retragere a trupelor din Irak. Vizita presedintelui a fost un prilej pentru a discuta cu oficialitatile coreene participarea in zone comune de conflict. Seful statului a avut intrevederi cu omologul sau corean, Roh Moo-Hyun , cu presedintele Adunarii Nationale si cu alti membri ai guvernului de la Seul. "In cadrul acestor intrevederi, au fost abordate aspecte de politica externa , referitoare atat la situatia din Balcanii de Vest, din Marea Neagra si din Peninsula Coreeana, cat si la colaborarea romano-coreeana, alaturi de ceilalti aliati, in Irak. Punctul de vedere impartasit de sefii celor doua state a vizat o continuare a prezentei in Irak, sub mandat ONU. A fost exclusa o retragere unilaterala de pe teritoriul irakian, in afara intelegerii cu aliatii sau a unei solicitari exprese din partea autoritatilor legitime de la Bagdad", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a salutat pozitia Coreei care sustine initiativa Romaniei de adoptare a unei rezolutii legate de cooperarea dintre organizatiile regionale si Consiliul de Securitate al ONU, a carui presedintie este detinuta de tara noastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea