Social

#romania #fonduri ue #infrastructura feroviara

Romania nu a fost in stare sa cheltuiasca banii alocati de UE pentru CFR

Uniunea Europeana a alocat Romaniei, dupa aderare, 2,5 miliarde de euro pentru consolidarea infrastructurii cailor ferate.

Totusi, dupa doi ani de la primirea fondurilor statul a cheltuit decat 300.000 de euro, realizand o harta a zgomotului pentru sistemul feroviar , informeaza Antena 3.

Secretarul general al Asociatiei Feroviare din Romania, Stefan Roseanu, a avertizat ca daca fondurile nu vor fi folosite pana in 2015, banii vor fi retrasi de catre UE. Fondurile nu au fost investite in infrastructura cailor ferate, desi aceasta scartaie din toate incheieturile. I

n acest timp, viteza medie de circulatie a scazut la 60 km/ora, in timp ce in 1990 aceasta era 120 km/ora. Starea infrastructurii ferate din Romania se prezinta deplorabil, iar aceasta pune in pericol vietile calatorilor CFR.

Din 20.000 de km de cale ferata , retea intinsa pe tot teritoriul Romaniei, 38% au termenul de reparatii expirat. Aceleasi probleme se inregistreaza si la 60,5% din podurile feroviare, 39% din tunele, 86,3% din lungimea totala a catenarei.

In acelasi timp, Roseanu a adaugat ca 95% din garile romane ar trebui reconstruite

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea