Social

Romania malpraxis

Daca latraturile megafoanelor electorale ar amuti cateva secunde, candidatii si alegatorii ar putea auzi, laolalta, un vaier lugubru ca o sirena in minutul de reculegere al doliului national.
 
Efectul ar fi insa minim, caci tanguiala pacientilor din spitalele noastre nu mai face sa tresara a uimire sau oftat nici reverele politicienilor, nici halatele albe ale personalului medical. Imposibil de prins intr-un videoclip de campanie, drumul unui bolnav prin labirintul sanitar seamana cu un lungmetraj de dead end.

Reforma contabiliceasca a lui Nicolaescu a intrat in faza solutiei finale. Daca n-a mers cu stoparea fraudelor, cu taierea pierderilor, cu diminuarea adaosurilor la , cu descapatanarea directorilor de spitale, s-a trecut la faza nationala de suprimare a pacientilor. Aici descentralizarea functioneaza perfect, fiecare unitate medicala, fiecare cadru are libertatea de a metoda de a bolnavilor care nu se mai satura sa suga din perfuzii banii sanatatii.

 

Continuarea in ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea