Social

Jacques Myard, raportor pentru Romania pe linga delegatia pentru Uniunea Europeana a Adunarii Nationale a Frantei, a declarat ieri ca are certitudinea ca Romania va adera la UE, la 1 ianuarie 2007. Aflat in Romania pentru a constata progresele facute de tara noastra in procesul de aderare , Myard a anuntat ca ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei de catre Parlamentul francez va fi votata in mai sau in iunie, dupa prezentarea Raportului de Monitorizare de catre Comisia Europeana. Deputatul francez a constatat ca, fata de ultima sa vizita in Romania din 2003, lucrurile s-au schimbat radical in bine, diferenta este aproape ca de la zi la noapte, chiar daca si atunci Romania facuse unele progrese. Daca in urma cu doi ani existau stegulete rosii in diverse domenii (justitie, securizarea frontierelor, libertatea presei , economia de piata viabila), acum nu mai exista intirzieri majore pentru aderare. Myard a precizat ca a vazut documentele Comisiei Europene si a primit ecouri de la delegatia Comisiei prezente in Romania, care atesta faptul ca nu mai exista intirzieri semnificative in nici unul dintre cele 31 de capitole. Singurele intirzieri ce ar putea exista sint de ordin administrativ, in ceea ce priveste capacitatea de absorbtie a fondurilor europene, dar aceasta problema priveste mai mult partea romana, daca vrea sa consume fondurile de la bugetul UE.

Deputatul francez a declarat ca a urmarit cu interes votul din Camera Deputatilor asupra cererii de perchezitie in cazul presedintelui Camerei, Adrian Nastase. Myard considera ca este imbucurator faptul ca astfel de cazuri nu sint musamalizate, ci sint dezbatute in public, de aceea el a considerat dezbaterea de marti ca una extraordinara. Votul a fost conform cu Constitutia, cu statul de drept, normal pentru o democratie. In ceea ce priveste intirzierea pe care acest vot ar putea-o aduce in lupta impotriva coruptiei, Myard a declarat: Sint deputatii alesi de dumneavoastra, descurcati-va cu ei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea