Social

# semne depresie # 19 ianuarie #depresie

Atentie! Maine este cea mai deprimanta zi din an!

Un cercetator britanic a elaborat o formula matematica pentru a determina cea mai deprimanta zi din an si a ajuns la concluzia ca a treia zi de luni din ianuarie este cea mai trista zi. 

Psihologul Cliff Arnall a luat in considerare conditile meteo din aceasta perioada, faptul ca trebuie platite facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, trecerea sarbatorilor de iarna, precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni. Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca, in aceasta perioadă, oamenii manifesta o stare de tristete accentuata, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

De asemenea, cercetatorii au stabilit faptul ca lipsa soarelui pe parcursul zilei si temperaturile scazute care te impiedica sa faci mai multa miscare in aer liber contribuie la starea de tristete accentuata. 

Teoria psihologului britanic a fost insa contrazisa de alti cercetatori in domeniu, care sustin ca prima zi de luni din an este cea mai deprimanta, intrucat este prima zi de munca din noul an. 

CITESTE SI: 3 metode pentru a scapa de depresie iarna

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea