Social

Romania ia fata Bulgariei la copii abandonati

Consiliul Europei priveste cu ochi buni faptul ca numarul copiilor institutionalizati in Romania a scazut, insa critica modul in care statul se ocupa de ei dupa ce implinesc 18 ani.
Raportorul britanic Michel Hancock a prezentat luni, la Strasbourg, in cadrul sesiunii Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, un raport privind situatia copiilor institutionalizati din Romania si Bulgaria . Chiar daca numarul copiilor abandonati care stau in centre de stat a scazut in Romania, raportorul CE considera ca doua aspecte necesita o atentie urgenta: ce se intimpla cu acesti copii dupa majorat si conditiile adesea lamentabile din centrele pentru adulti cu dizabilitati . Au fost inchise 100 de institutii necorespunzatoare, insa alte 30 ar trebui desfiintate, se arata in raportul lui Hancock, care a vizitat anul trecut Romania si Bulgaria pentru a se informa despre problemele copiilor abandonati. El a facut apel la Uniunea Europeana sa continue sa-i acorde Romaniei asistenta in domeniul protectiei copiilor abandonati de parinti.

In ceea ce priveste situatia copiilor institutionalizati din Bulgaria, acelasi raportor constata ca vecinii nostri au prea multe institutii de stat care se ocupa de aceasta problema. Numarul copiilor din institutii este apreciat drept enorm, raportat la populatia tarii: peste 20.000 traiesc in centre de plasament in Bulgaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea